DAR MÜKELLEF KURUMLARIN TÜRKİYE’DEKİ AŞ HİSSESİNİ VEYA LTD ŞTİ PAYLARINI SATIŞINDAN ELDE ETTİĞİ KAZANCIN VERGİLENDİRİLMESİ


Özet Görüntüleme: 9 / PDF İndirme: 6

Yazarlar

  • Menderes Çetin BSN Consultancy / Türkiye

Anahtar Kelimeler:

AŞ hissesi- dar mükellef- kurum

Özet

Dar mükellefler, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları açısından sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilir, yabancı ülkelerde elde ettikleri kazanç ve iratlarını Türkiye’de beyan etmezler.

Dar mükellefin vergiye tabi olan kazançları ise Kurumlar Vergisi Kanununun 6 ncı maddesinde; ticari ve zirai kazançlar, serbest meslek kazançları, gayrimenkul ve menkul sermaye iradları, diğer kazanç ve iratlar olarak belirlenmiştir.

Bu makalenin konusunu dar mükellef kurumların diğer kazanç ve irat kapsamında olan anonim şirket hissesini veya limited şirket ortaklık payı satışından elde edecekleri kazançlarının vergilendirmesi oluşturmaktadır.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

Referanslar

Gelir Vergisi Kanunu

Kurumlar Vergisi Kanunu

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu

OECD Model Vergi Anlaşması

İndir

Yayınlanmış

2024-10-09

Nasıl Atıf Yapılır

Çetin, M. (2024). DAR MÜKELLEF KURUMLARIN TÜRKİYE’DEKİ AŞ HİSSESİNİ VEYA LTD ŞTİ PAYLARINI SATIŞINDAN ELDE ETTİĞİ KAZANCIN VERGİLENDİRİLMESİ. İzmir Dayanışma Dergisi, 7(2), 346–351. Geliş tarihi gönderen https://dayanismadergisi.com/index.php/dayanisma/article/view/2552

Sayı

Bölüm

HAKEMSİZ YAZILAR