KONKORDATO SÜRECİNDE İŞÇİLİK ALACAKLARININ DURUMU VE ÇÖZÜM YOLLARI


Özet Görüntüleme: 42 / PDF İndirme: 35

Yazarlar

  • Gülden Kaman SMMM / Türkiye

Anahtar Kelimeler:

Konkordato- Amme Alacakları- Muhasebe

Özet

Konkordato mühletinin verilmesinin alacaklılar bakımından en önemli sonucu, mühlet içinde borçluya karşı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre yapılan takipler de dahil olmak üzere, hiçbir takibin yapılamaması ve daha önce başlamış olan takiplerin durmasıdır. İİK m. 294/1 hükmü ile konkordato mühleti verilen borçluya karşı mühlet süresince icra ve iflas takibi yapılamaz; başlamış takipler ise durur.

Konkordato ilan eden işyerindeki işçilik alacaklarının durumu, 2004 sayılı İcra İflas Kanunu’nun 294. maddesinde açıklanmıştır. Madde metni şu şekildedir:

a. Mühlet içinde borçlu aleyhine 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takip yapılamaz ve evvelce başlamış takipler durur; ihtiyatî tedbir ve ihtiyatî haciz kararları uygulanmaz; bir takip muamelesi ile kesilebilen zamanaşımı ve hak düşüren müddetler işlemez.

b. 206. maddenin birinci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabilir.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

İndir

Yayınlanmış

2024-10-09

Nasıl Atıf Yapılır

Kaman, G. (2024). KONKORDATO SÜRECİNDE İŞÇİLİK ALACAKLARININ DURUMU VE ÇÖZÜM YOLLARI. İzmir Dayanışma Dergisi, 7(2), 296–297. Geliş tarihi gönderen https://dayanismadergisi.com/index.php/dayanisma/article/view/2544

Sayı

Bölüm

HAKEMSİZ YAZILAR

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri