SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BÜYÜMENİN SINIRLARI ve VİCDAN MUHASEBESİ ÜZERİNE


Özet Görüntüleme: 11 / PDF İndirme: 53

Yazarlar

  • Gamze Dostsever Academia Denetim Eğitim ve Muhasebe Hizmetleri A.Ş., SMMM-Bağımsız Denetçi, Türkiye

Anahtar Kelimeler:

Sürdürülebilirlik- Ekonomik Büyüme- Muhasebe

Özet

Genel tanımı içinde sürdürülebilirlik, bir politika kavramı olarak Birleşmiş Milletler’in 1987 tarihli Çevre ve Kalkınma Komisyonu Raporunda ‘’ Bugünün ihtiyaçlarını geleceğin kaynaklarını tüketmeden karşılama çabası ‘’ olarak tanımlanmıştır.
Bu tanım içinde sürdürülebilirlik kavramı, tıpkı ‘’gelişmekte olan ülkeler’’ kavramının aslında ‘’gelişmemişlik’’ halinin kavram gizleyeni olması gibi, hayatın kırılganlığını ve sürdürülemez olma halini kendi içinde gizlemektedir.
Biraz daha açarsak, kurduğumuz dünyanın insan aklıyla oluşturulan, ancak insan vicdanı ile denetlenmeyen yaratımları, insanı yaşatan ortamı yok etmeye başlamıştır.
Tarihinin en başında ,cennetteki varlığına kendine yasak edilen meyveyi yiyerek son veren insan, kendi varlıksal tarihine ihanet etmeyerek, atıldığı tali cennetini de yok oluşa hazırlamaktadır.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

İndir

Yayınlanmış

2024-06-06

Nasıl Atıf Yapılır

Dostsever, G. (2024). SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BÜYÜMENİN SINIRLARI ve VİCDAN MUHASEBESİ ÜZERİNE. İzmir Dayanışma Dergisi, 7(1), 177–182. Geliş tarihi gönderen https://dayanismadergisi.com/index.php/dayanisma/article/view/2451

Sayı

Bölüm

HAKEMSİZ YAZILAR